I skogen med Utter igen!

I dag, en helt fantastiskt vacker höstdag, några minusgrader lugnt och klart. Nytt släpp med Utter. Fint sök, härligt påstick, långt drev på rådjur och hjärtat i halsgropen. Mitt hjärta alltså. Upptaget kommer ganska nära, så det blev väldigt spännande men det vände och drog i väg, långt. Att stå mitt i såten och ha hunden drivande 1 km bort och se på pejlen hur han passerar först en trafikerad väg och bara fortsätter till nästa, då är hjärtat i halsgropen. PO som var närmast bilen var den som fick skynda i väg och lyckades till slut komma så nära att Utter kom till husse. Gissningsvis var han då på väg tillbaka efter att varit en sväng i grannbyn. Det bästa är att vänta på hunden för han kommer tillbaka om/när han släpper, men när vi vet att Utter passerat vägar med mycket trafik, är valet enkelt. Det blev 1,4 mil för Utter i dag som efter drevet var nöjd och färdig motionerad. Det var däremot inte Seger och Ruff (blir många km för matte) som tåligt väntade hemma på sin långpromenad. Senare på dagen fick EnSeger egen tid med matte i skogen. Uppskattat men det ser ut som han tänker ”varför släpper du mej inte”. Vi gör det bästa av situationen. Seger hittade godis i träden och när han hoppade upp på stenar fanns det godis där också. Älskade fina Seger hoppas, hoppas att dina leverprover nästa gång tillåter jakt. Längtar så….

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.