Rådjursdrev igen

Ja även i dag har vi fått njuta i skogen och av rådjursdrev som Utter levererar. Klockan hade just passerat 08.00 när kopplet åkte av, det var minus 7 klart och lugnt. Att det skulle bli drev visste jag redan där jag stod och väntade på klartecken. PO hade sett get med 3 kid sen han lämnat mej för att åka till sitt pass. Drev blev det men inga skottlägen. PO såg drevdjuret som vi förmodar var geten, kiden hade hon lämnat. Så även om det hade blivit läge på de drevet hade vi hållit inne med skotten. 1tim och ca 9 km senare bryter Utter och återvänder. Vi gör ett nytt släpp och även här blir det upptag följt av ett härligt drev. Jag ser ett djur där jag står i skogen men dålig sikt och något långt avstånd gör att jag bara njuter av synen. Drevet drar i väg långt,ut ur våra jaktmarker, och på trafikerad väg…Nå väl slutet gått. Att vi inte får skjuta gör inget det viktiga är att Utter är med oss hem, han har fått 18 km motion! Att vi haft en trevlig fm i skogen fått lyssna till drev och känt spänningen. Ja vi njuter och Utter är helt underbar men jag längtar efter ett riktigt stövardrev nu. Nästa vecka ska vi ta nya prover på Seger, hoppas, hoppas hoppas…..

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.