När rådjuren får hjälp av solen!

En vacker vinterdag, på marken lyser det vitt och på himlen lyser en blek vintersol. Klockan blir drygt 08.00 innan kopplet åker av, på en alltid redo Utter. Vid släpp är det minus 8 och lugnt. Vi startar med en liten såt. Vi har inte så många små, men är de djur där så kan de vara lättare att passa av. Spår fanns men inte färska, Utter söker noga igenom såten. Jag fattar inte men han sökte i 5 km, ville hitta men där fanns dom inte! Nästa såt, Utter försvinner som en avlöning och drevet startar. Lång stort buktande drev där rådjuret kom i pass för PO, han blev ”nästan” översprungen! Men djuret kom precis i solljuset, sikten försvann, så det gick inte skuta. Vi tar inga risker. Utter håller i ca 1,5 timme springer dryga milen innan han släpper och kommer tillbaka. Utter är bara pigg och ivrig så vi gör ett tredje släpp. Drev i gen! Och även här satte den solen stopp för skott. Rådjuret kom inom skotthåll men skytten blev bländad av solen och kände att siktet blev för dåligt. Det är mycket som ska stämma och inget får gå fel, en härlig fm i skogen blev det och Utter gör som han ska – levererar! Dagens sista drev slutade långt utan för våra marker och när det korsade trafikerad väg lyckades vi genskjuta Utter. Vi avslutar dagens jakt som gav Utter ca 2 mil i benen dvs färdig motionerad för dagen!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.