Rådjursjakt med Ruff

Ruff älskade hund, tänk att du fortfarande kan. Du driver med skall, börjar redan på spåret och blir bara intensivare när du har fått fatt på djuren och skallar ända fram till skott och ditt byte. Kan inte låta  bli att bli lite rörd, vilken jakthund. I snart 14 år har du förgyllt våra dagar och trots att du ser dåligt och hör inget så funkar du i jakt. Det känns nästan magiskt att vi fortfarande kan få njuta av dina drev. (även om det blir sparsamt med släpp numera för Ruffs del) I dag v ar det nollgradigt gråmulet och lätt nederbörd. Klockan hinner passera 09.00 innan vi tar Ruff med och beger oss till skogen, bara att se hans glädje värmer. Kan väl säga att Utter inte var nöjd med dagens beslut! När PO kommit till sitt pass släpper jag Ruff som genast börjar spåra och skalla. De är många spår att reda ut, Ruff jobbar på. Efter några km spårande hör man på skallet att nu är han ganska nära. Drevet pågår och så trycker Ruff ut djuren, som var tre till antalet, pang och så ligger de där bockkidet som Ruff drivit fram. Vilken lyckad jaktdag med bästa Ruff. Team work , när det fungerar som bäst. Ruff driver, husse skjuter och jag tar ur!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.