En helt vanlig måndag i november

Måndag 4/11 Vaknar vid 06.00 tittar ut, ser ut att bli en vacker dag, men kallt. Termometern visar minus 12, då blir det nog ingen jakt. Hundarna får springa ut och göra sina behov och äta sin frukost sen återgår vi till vila. Det blir en seg fm. Ska vi eller ska vi inte fara ut. Timmarna går vi stökar på inne samtidigt som temperaturen sjunker och solen börjar värma. Någon gång efter 11 fattar vi ett beslut, vi gör ett försök med Utter. Han får sockar på för nog är det i skarpaste laget. Så strax efter 12 är vi redo för släpp. En skrikande Utter släpps iväg och det blir åka av på en gång. Förmodligen en bock, drevet gör bara en liten sväng in i såten sen ut över en väg och dryga km bort och det går fort. Drevet hamnar utan för våra marker och visst de kan sno tillbaka men med tanke på väder var vi inte så sugna att vänta, det kan ju ta sin tid. Vi åker i väg med bilen och kommer så att jag kan gå i väg och kalla in. En såt nytt försök men det var tomt. Vi gör ett 3:e försök vädret känns nu behagligare och utter är bra hur pigg och på som helt. Tredje släppet, nu vet jag redan medan vi väntar att det kommer att bli napp. Utter ylar och sliter i kopplet, vill iväg. När jag så strycker kopplet försvinner snabbt iväg. Så kommer upptaget följt av ett kort drev sen får han sin belöning. Ett smaldjur som han luggar av glädje. Det är så kul att komma fram till de fällda viltet och möta av denna uppspelta hund som vill visa vad han har. Efter beröm och fotografering drar vi djuret, gör ett släpspår ca 100 m. Lämnar djuret där tar Utter till bilen och möter upp Ruffs barnbarn Cava, som vi ringt efter. Cava får spåra och hitta! Bra träning och prägling! Dagen började segt men även detta blev en härlig jaktdag att minnas!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.