Så ska en slipsten dras!

Torsdag 19/12.Klart, lugnt och ca 5 minusgrader. Det var lite skarpt, behövs lite mjuk snö nu, så Utter fick sockar på. Vi kom ut strax efter 9 så var det tillräckligt ljust för släpp. tåligt väntar Utter med mej medan husse intar sitt pass. Efter klartecken stryker jag kopplet och Utter drar i väg. Han gör en sökrunda kommer förbi och sen drar han och strax kommer upptaget. Jag förflyttar mej till, vad jag hoppas på, ett lämpligt pass. Och visst rådjuret kom för bi vi stod och tittade på varandra, men för långt för att skjuta med hagel, och kulan var inte med. Utter dycker upp och drevet fortsätter. Ett helt fantastiskt drev där jag tydligt hör Utters skall när det närmar sig. Och det var spännande många gånger djuret buktade bra, ibland vågar man knappt andas. Efter 13 km härligt drev blir det avslut och en glad Utter får lugga sitt byta.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.