2 stövare 2 drev

Uppehåll men så blött i skogen att vadardställ vore rätt klädsel! 11 grader varmt, mulet och svag vind kl 06.40 då Seger släpps. Han gör några sökrundor kommer inte på nåt egentligt slag men 8 min över 7 kommer ett härligt upptag. Seger låter oss njuta av ett mycket härligt drev och trots att de ibland var närmare 2 km bort så hördes hans skall. 1 timmes drevrepris och de gick bra med härligt tryck i drevet sen blev det tappt. Seger ligger kvar på tapptet tiden ut utan att hitta haren igen. När han så närmar dig bilen tar jag fram kopplet visar det för Seger  och säger hit och han kommer! Nog mer att jag inte svimmade. Han får mycket beröm lite godsaker blir av torkad får täcke och sen vila i bilen. Han är väl inte helt tillfreds men nu är det Rebus tur och det blev i alla fall 1,5 mils motion i dag. Nu öppnar sig himlen vi tvekar en stund, men bestämmer ändå att en liten stund kan Rebus få söka och jobba. Kl 09.30 släpper vi en lycklig Rebus som inte tar den minsta notis av regnet som bara ökar. Strax före 10 kommer han på slag, släpper några väckskall och jobbar vidare. 10.15 startar drevet han har inte riktigt kontakt men avancerar. Det blir till en början ett mycket hackande drev och även en del tapeter men de blir bättre och bättre. Vissa repriser har han ändå hyfsat tryck med det varvas fortfarande med tapp och regnet öser ner. Drevet buktar bra mycket på kala hällar vilket hjälper till att skapa problem med att hålla trycket. Någon gång efter 12 skymtar jag haren en liten rackare som fortfarande har sommarkläder. När vi noterar tappt 12.30 börjar vi inkallningsförsöken, Rebuds har färdats så det räcker och vi är helt genomblöta efter dryga 7 tim i skogen. 12.45 kopplas Rebus som då färdats drygt 2 mil och hållit i haren, om än med hackande drev och en hel del tappt, i drygt 2 timmar. När dom båda stövargrabbarna pustat ut smakar de bra med mat.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.