Mycket vatten vid dagens rådjursjakt

Klockan var ca 07.40 när vi började gå av första såten, en mindre såt. Det var 5 grader, mulet och vindstilla. Den första lilla såten var tom. Utter sökte av men det fanns ingen iver i söket. Vi gick igenom och konstaterade att den var tom. Andra såten, även här började det lugnt men de tog sig. Efter ca halva såten får Utter färska dofter i näsan. Det kommer inget upptag så djuret, djuren har nog gått i väg. Men det luktade så pass mycket att Utter tog upp spåret och tog sig också över en å trots att allt regn gjort den både strid och bred. Tycker nog att det är tillräckligt blött i skogen utan att kasta sig i vattnet, men har man jaktlust så har man! Utter fortsatte på andra siden in i nästa by, PO tar bilen kör dit och kallar in. Nu börjar det regna men efter kaffe och mackor bestämde vi ändå att gå av en såt till. PO och en av våra söner som var med i dag åker och ställer sig på pass. En otålig Utter får snällt vänta med matte tills klartecken ges. Vi går det syns  att något har varit här men det händer inte så mycket. Jag går sakta Utter söker och regnet tilltar. Efter ett tag blir Utters sök intensivare precis som regnet och när jag börjar fundera på att runda ut ur såten, 11.55 kommer ett härlig upptag och drevet är i full gång. Tänk att det kan vara både spännande och njutbart att stå ute i ösregn! Drevet går bra, buktar fint kommer mot oss men vänder och drar iväg. Utter driver har hållit i 50 min, dom är då närmare 500 m bort mitt inne i skogen och regnet bara ökar. Vi har insett att detta djur kommer inte i pass så nu gäller det att få kontakt med Utter för att avsluta. Totalt genomblöt står jag i regnet och blåser i hornet, Utter bryter och kommer, älskade hund! Men vad gör väl de att jag är genom blöt och att rådjuret klarade sig, när jag får njuta av Utters fina arbete!

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.