Då var det Rebus tur igen!

”Nära skjuter ingen hare” men oj så spännande de var på passet och vilket drev han blöd på. Det började lite trögt. Släpp 07.10, mulet, 4 grader.och något blåsigt. Rebus kommer på slag eftet 1 tim, han jobbar kvar på slaget över 1 tim men lyckas inte resa någon hare. Däremot blev det en härlig brasa med tjärved att njuta av. Vi kallar in för flytt. Nytt släpp, nytt försök, här fanns inget att jobba med. Vi kopplar igen, tar en paus och funderar. Vi kör i väg några km klockan har hunnit bli 11.30 men han får ett släpp till. Rebus kommer på slag ganska fort och 12.36 kommer ett härligt upptag. De är nu han bjuder på ett underbart drev. Han håller i fram till 14.10, när han haft tappt i 15 min börjar vi inkallning. 14.40 kopplas Rebus, en trött kille som gett allt.( Det blev onödigt många km för han idag, igen) Drevet gick hela tiden inne i skogen, trång skog med dålig sikt. Han hade två tappter  och drevtiden skriver vi till 75 min. Vi har ju inte lyckat skjuta för Rebus trots många fina drev men han verkar ju klara sig bra ändå! Fast nog hade vi tänkt oss en präglingshare, men fortsätter han så här ska vi väl också lyckas till slut.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.