En underbar förmiddag i jaktskogen

Vaknade i stugan till en lite kylig men otroligt vacker morgon. Packade ner frukosten och begav oss till skogen. En sån där härlig jaktmorgon minus 4, lugnt, klart och solen börja så sakta vakna. Vi släpper Seger 07.25 samlar ihop lite tjärved gör upp eld och röken stiger rakt upp. Vi njuter äter frukost och Seger går på slag. Klockan 07.48 kommer upptaget, det kan inte bli så mycket bättre. Vi hamnade bra till och de klara vädret gjorde hörbarheten total. Seger härliga skall ekar och vi hör honom hela tiden även när han är närmare 2 km bort. Haren visade upp sig 3 gånger (jag lite sen med kameran!) Seger matar på. När han drivit 120 min tar vi i alla fall fram bössorna, men då hade haren redan gett oss chansen. Det blev ganska mycket vägspring, men det fixade Seger galant. Några tappter noterar vi men dom var bar 7-8 minuter, längsta drevrepris var 47 min. 10.42 får Seger tappt på vägen där dom sprungit flera gånger tidigare också och det räcker mer än nog för dagen. Inkallningen fungerade så där men 11.05 var han överlistad, dock inte helt nöjd över att bli kopplad. Drevtiden blev 132 min och färdad sträcka 42,5 km men en medelhastighet på 14 km/tim. I dag en sån där helt perfekt jakt förmiddag  vädret, drevet ja allt var bara helt magiskt.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.