En förmiddag med Utter

I dag var det så dags för Utter igen. Temperaturen på 0, lite frost under natten, halvklart och svag vind. Första såten Utter börjar genast spåra och gör så i ca 10 min innan han är i fatt och drevet startar. En av skyttar skymtar rådjuret men de blev inte läge för skott. Utter fortsätter att driva ut ur såten över väg och in i nästa skogsparti. Vi avvaktar en stund i hopp om att de ska bukta tillbaka. När vi ser att drevet går mot en stor väg gör vi omflyttning. PO som kommer närmast kallar in innan vi har honom på vägen. De arbetet gav 1 mil i benen. Nytt släpp här kommer upptaget ganska fort. Även detta djur passerar på avstånd och med sig i drevet har Utter också älgko och kalv men dom lämnar han och fortsätter med rådjuret. Det blev ett långt spännande drev som buktade stort kom tillbaka drog i väg åt motsatt håll. Rådjuret visar sig ännu en gång men inget läge för skott. När Utter drivit detta djur i ca 17 km befinner dom sig lång utanför våra marker. Så blir det stopp Utter blir kvar på samma ställe. Jag åker i väg och kallar in han står då i trång risig terräng bredvid ett stort vattenfyllt dike, misstänker att djuret hoppat över men Utter blev kvar. Men vilken spännande förmiddag det blev, vilka härliga drev Utter levererade och drevdjuren fick vi i alla fall se. Han är en riktig liten kämpe som inte ger upp i första taget. Men han hoppade kvällspromenaden i dag, drygt 27 km i dom små benen räckte nog!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.