Rebus motonerar hare

Nu biter frosten lite om natten, kan vara svårt att få haren på benen. När vi kom ut var det minus 1 lite blåsigt och mulet. Molntäcket glesnade eftersom och vi kunde ana en blek oktobersol. Rebus ger sig ut på sök 06.45 vid 7- tiden börjar han slaga och 8.14 reser han haren. Drevet buktade bra till en början men sen drog det i väg långt, men inte rakt fram de slog en hel del ”knutar” där de drog fram. Rebus höll i fram till 09.25 då vi kopplar på tappt i grannbyn. Slavarbete, upptagen ja allt talade för hare, men vi såg den inte. Lite funderande  av att de drog i väg, så vi kollade upp drevets väg över en jordväg och där fanns bara Rebus tassavtryck, bra! Rebus var mycket missnöjd över att bli kopplad och klagade höjutt. Drevet innehöll några kortare tapeter och hackade också en del. Nytt släpp 09.40, 10.20 slag. Rebus jobbar på utan minsta tanke att ge upp. När klockan passerat 12 tycker vi de räcker för i dag. Jag uppsöker Rebus där han arbetar i skogen, kopplar 12.15 och vi avslutar. Helt otroligt hur han jobbar och nöter på!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.