Drev i skapföre


Må vara att snön kommer men regn och minus grader på de. I dag var det 0 gradigt, aningen skarpt men det ser ut att bli ännu sämre i morgon så vi gör ett försök med Utter. Han tar an några spår och drar i väg, han spårar lång ut ur såten och upp i bergen. Då är han 1 km bort och vi vet inte om han hittat åt djuren han drog efter. För att undvika att få Utter på  trafikerade väg åker PO efter och kallar in. Under tiden ser jag två djur på håll så vi beslutar att gå in i såten från andra hållet. Utter får vittring och tjuter lite otåligt i väntan på att få  ”jobba igen”. När vi får klartecken drar han och de dröjer inte länge innan drevet startar. Det snurrar på i såten, buktar och spänning stiger drevet går rakt mot PO. Just innan dom kommer fram viker drevet av och PO ser de flyende djuret när de hoppar över lägdan men det är på för långt håll för att skjuta. Utter är inte långt efter och drevet fortsätter upp i bergen. Där någonstans släpper Utter och kommer tillbaka vi ser då att han blöder lite på en baktass, de är för skarpt. Men som han kämpar trots föret 1 mil i benen och ett härligt drev. Men självklart avbryter vi Nu är de bara invänta bättre före för just nu blir det jaktstopp😟

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.