Vi hade i alla fall tur med vädret

Vill helst stryka ett sträck över denna jaktdag och glömma. Men redan för många år sen när jag började skriva bestämde jag att skriva om allt och vara ärlig. Så bara bita i hop och fortsätta att skriva. En fin morgon några plus grader, klart och lite blåsigt. Rebus får börja jobba 06.50. Kommer och jobbar på slag, så långt allt väl. Väntan, Rebus jobbar på. Så går han plötsligt över vägen och så kommer upptaget. De går rakt mot mej men där kommer ingen hare. Jag släpper allt jag har håller i springer och möter Rebus på löpan, några väl valda ord får honom att stanna och lägga sig ner. De blir ett långt allvarligt samtal och nog skäms han, men å andra sidan är det ”som att hälla vatten på en gås” Det blir koppling och flytt, ett nytt försök. I en timme söker Rebus här, fina sök men inget som upptar hans intresse, trots att de var nedtrampat av rådkurspår, så de var ju bra! Vi kopplar och flyttar en gång till, vilket vi inte borde ha gjort. Rebus drar i väg i vanlig ordning, jag följer efter. Han springer längs en gräsväg ca 100 m sen tvärt kast till höger. De går några sekunder sen kommer skallet och jag förstår mycket väl vad som är på g. Ringer PO som är vid bilen, han tar bilen och genskuter. Innan PO han fram har Rebus släppt och är på väg tillbaka, han förföljde djuret i 7-8 minuter. Detta djur ser vi inte men spåren i den lätt frusna mossan talar tydligt. Inte kul att avsluta så men vi tappade liksom sugen. När vi är ute med Utter  tycker vi om rå men dom är för många och överallt. Nu är de ju tur att Rebus drivit hare flera gånger och när han jobbar med hare ger han inte upp så lätt. Men som sagt vi hade tur med vädret och vår lilla buse fick bra med motion i alla fall!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.