Bra jaktlust!

De är bra med snabba upptag så blir man inte ute hela dagen 😀 – POs kommentar när han kom hem efter att ha kopplat Rebus 14.00 med drygt 4 mil i benen! l dag tog PO med Rebus till skogen ( och jag,  ja jobbet kallade). Det var 0 gradigt, halvklart och lugnt. Rebus blir av med kopplet 07.15 kommer omg på slag och 07.20 reser han haren! Sen driver han fram till 09.50 med ca 45 min tappt inräknat på den tiden. Rebus gör ett kanonjobb och hittat åt haren flera gånger. Sen blir de dö tappt men eftersom vi inte lärt Rebus klockan fortsätter han att söka. Han hittar också åt den och driver i hop ytterligare  drevtid. Och han vill inte sluta, vilket i och för sej är positivt att han är tjurig när det gäller hare. Han har ju haft lust att bråka me rå ibland med då släpper han fort och kommer på inkallning men inte när de är hare. Nu önskar vi ju ändå bättre lydnad, men vi hoppas och tror att de kommer! 14.00 kommer PO så pass nära att hans ihärdiga inkallningsförsök gav resultat. Nöjd och lite trött vilar Rebus sen ut här hemma. Jag som kommit hem från jobbet och PO som fått njuta i skogen, trots att skåttläge uteblev, vi är också nöjda med dagen och hoppas att de är slut med rådrev nu. ( Hoppas kan man ju alltid🙂)

Det här inlägget postades i Jakt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.