Kortdrivare… nja inte Utter!

I går var Rebus ute i morgon är det Seger så i dag var det jakt med Utter. Det gäller att försöka dela tiden mellan dom, för alla vill dom jaga. I dag var de gråmulet, mycket dimma och några grader plus. När vi såg att dimman började lätta åkte vi i väg och strax efter nio släppte jag Utter. Han drar i väg nästan innan jag hunnit stoppa kopplet i fickan är drevet i gång. Det drar i väg några hundra meter så jag förflyttar mej för att komma bättre till sen är de bara att vänta. Det snurrar på och buktar fint går runt där jag står flera gå gånger. Jag hör drevet men ser inget, spännande väntan. Utter jobbar på i två timmar håller han i och hinner färdas 16 km. Tror inte riktigt han gett upp men var nog ganska långt efter när jag skymtar Utter på ca 60m strax efter elva. Då tycker jag att de är dags att bryta så jag kallar in våran underbara kämpe. De sägs att borderterriern som ras är kortdrivare men dom  flesta av oss vet ”Inga regler utan undantag” 😍 Utter – Lika bra att ta igen sig när jag inte får jaga mer i dag!

 

 

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.