En hel dag med Rebus

I dag blev det en hel dag med Rebus, onödig länge och lite för långt. Ändå hade han gärna fortsatt han vägrade att ta nosen från backen. Trots detta jaktsug kommer han på inkallning från 150 m. Och nog hade han anledning att nöjd slicka sig om munnen efter dagens jobb! Vi startade redan 07.35 lite blåsigt, några garder varmt och mulet. Rebus kommer ganska omg på slag, Han jobbar på nöter och nöter aningen snäv och karnske är det därför  inte haren kommer på benen. Rebus liksom fastnar i slaget så 09.15 kallar vi för flytt. Nytt släpp 09.30 Rebus i väg lyfter på huvudet vädrar viker av och drar. De är inte hare 600 m rak bort där snor det och kommer tillbaka, Rebus släpper lite sporadiska skall. Vi ser inget drevdjur när han kommer men vi vet kopplar och talar lite allvar (igen) Vi flyttar inte utan släpper på nytt på samma ställe och det gick vägen! Rebus drar i väg ca 700 m och där kommer han på slag, Vi sitter vid elden och fikar kollar pejlen och börjar fundera, men vi hör inget. PO går i väg och 11.25 ringer han – Rebus driver för fullt. Sen håller han i haren fram till 13.30 då får han ett längre tappt och vi väljer att kalla in klockan två. Rebus har då färdats över 3 mil, i längsta laget för hans unga ålder. Vilket kanonjobb han gör håller i haren över 2 timmar, det var flera tappter kortare och längre men Rebus är hela tiden haren i spåren hittar och fortsätter driva. Haren visade sig 5 ggr så drevdjuret är säkrat och nog hade det vare kul att få skjuta för honom i dag men ”nära skjuter ingen hare” . När den kritvita haren var inom skotthåll stod bilen i vägen. Men det var härligt och spännband. En annan sak som ger bonus poäng till Rebus i dag är att vid två tillfällen under drevet, en gång under tappt stöter han rådjur utan att bry sig. Jag står så pass nära så jag ser rådjuren som kommer ur drevet, jag håller andan men de kommer ingen Rebus, han fortsätter med sin hare. Så nöj med Rebus prestation i dag och visst hade de vare lite ”pricken över I” att få skuta för han i dag men jag tror att Rebus själv tycker bättre om harar som hoppar!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.