Till skogen igen!

I dag har Utter bjudit på två långa och härliga drev. Från första djuret såg vi bara spåren och djuret från andra drevet såg vi när vi kört runt. Men när vi kör för att kunna kalla in skjuter vi inte även om läge skulle ges. Känns lite för mycket som biljakt vilket är helt oetiskt och otänkbart för oss. Viktigt att vårda jakten och bedriva på ett respektfullt sätt. De var en mulen morgon, lätt duggregn och ganska blåsigt. Vi väljer en mindre såt men hinner inte gå in. Redan när kopplet åker av vänder Utter riktning spårar ut över en lägda, över en väg och upp i nästa skogsparti. Och där kommer upptaget. Vi förflyttar oss till nya pass men då har drevet dragit i väg. Efter 1 mil släpper Utter och kommer tillbaka. Precis när han kommer till mej trampar jag upp en hare. Den vita sudden tilldrar sig Utters uppmärksamhet, förståss! Utter följer efter haren några hundra meter, men han jagar inte hare bara lite nyfiken 😊. Vi kopplar och går tillbaka till såten bvi i tänkt gå igenom. Nu får Utter gå kopplad tills vi kan gå in från andra sidan. En ivrig Utter börjar genast spåra. Denna gång åt andra hållet men ut ur såten igen. Någonstans en bra bit bort kommer upptaget. Vi avvaktar i förhoppning om att de ska vända tillbaka. När drevet passerat väg, skogsområde nästa väg och in i skogen1,5 km bort, de är då vi gör patron ur tar bilen och kör i väg. Utter var inte så pigg på att sluta men till sist bestämmer han sig för att lyda. Han är ganska nöjd ändå  2,3 mil och två drev. Hemma bjuds de på lunch för en kämpande Utter och även för väntande stövare. Sen kryper Utter i hop och sover medan jag och stövargrabbarna tar en härlig skogspromenad.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.