Rebus – Vinklumpens Rebus

Hur vet man att Rebus drar efter rådjur – Jo han släpper och kommer tillbaka inom kort. Hur vet man att Rebus driver hare – Jo han ger sig inte! I dag tog PO med Rebus till skogen. Önskar att jag varit med, men jobbet kallade. Det var 2 grader varmt, klart, lite blåsigt = bra jaktväder. Kopplet åker av 07.50 Rebus gör några rundor och så drar han i väg, rak med lite skall… Men han släpper inom 10 min  och kommer tillbaka till husse som givetvis påpekar att detta inte var ok. Dom flyttar inte, Rebus fortsätter söka kommer på slag och 08.50 reser han haren. Sen följer ett helt underbart drev. PO får se haren flera gånger. Han ser också hur den springer väg flera hundra meter, Rebus driver väg utan problem och tar avhoppet direkt. 3:e gången haren visar upp sig har Rebus drivit i stort sett tappfritt i 90 min och får sin första ”belöningshare”. Vilket kanonjobb av den unge Rebus (och jag var på jobbet, men ändå) så nöjd, glad och stolt över dom båda – Rebus och husse!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.