Ny jakt, nya möjligheter!

Så var de vitt igen, vinter ca 7 cm snö, just under 0, blåsigt till och från. Nya marker, nya möjlighetet och med Utter     ” i fören” så går det, som så ofta, hela vägen i mål! Första såten, som han spårar. Svårt att avgöra, länge var min uppfattning – dom har nog gått ut. När Utter spårat i närmare 5 km kommer ett upptag! Efter ett kortare drev går ett djur i pass. Utter tycker bättre om levande rå så han fortsätter drevet, som de drar iväg. Blir att ta bilen och genskjuta innan Utter driver ut ur, för dagen, tillåtna marker. Så får vår härliga kämpe komma och lugga sitt byte. Vi beslutar,  efter kaffet, att gå av en såt till. Nu var de halv storm och snöblandat regn. In i såten och Utter startat genast att spåra. Han drar i väg och var eller när han kom i fatt vet vi inte, bara att de blev drev. Efter ca 6 km spår/drev passerar djuret mellan mej och PO men inget skottläge. När så Utter kommer strax efter tar vi ett snabbt beslut att kalla in och sluta för dagen. De blev en härlig jakt fm. och nöjda rullar vi hem nåt.

Det här inlägget postades i Jakt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.