Ruffs barnbarn ”Cava”

Ihållande snöfall, temp runt nollan och under natten har det kommit ca 5 cm nysnö. Inget optimalt före för en tämligen orutinerad hund. Men för Cava, som är barnbarn till vår storjägare Ruff, verkar inte vädret vara av betydelse. Visserligen går det något tungt i  snödjupet svårt att få tryck i drevet men hennes insats i dag var ändå imponerande. Det har inte blivit så många gånger för henne denna höst, men helt klart är att polletten trillat ner. Efter släpp far Cava först kring som ett litet yrväder, överlycklig över dagens aktivitet. Men det dröjer inte länge innan hon hittar spår sätter ner nosen och drar. Mycket snö i träden och förmodligen fick hon också spåra en bra bit innan upptag så svårt med hörbarheten i dag. Men att hon drev rådjur det vet vi med säkerhet, vi har sett spåren! Cava drev ett rådjur ganska lång och länge ca 700 m bort uppe på ett berg såg det ut som hon fick tappt. Det snurrade på ett tag sen börjar hon sakta ta bakspår tillbaka. Cava får i dag med beröm godkänt!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.