Säsongens sista släpp på rådjur

När vi vaknade i dag hade det kommit ytterliga 5 cm snö, egentligen var det på gränsen för en borderterrier redan i går. Men sista dagen dom är lovliga, det gick inte att låta bli, och Utter behövdes inte övertalas! Ca 09.30 släpper ca 25-30 cm snö och 3 grader kallt. Utter tar genast ann spår och stax är drevet i gång. Det drar i väg snurrar kommer tillbaka vi skymtar djuret men inte inte inom skotthåll. Utter fortsätter, drevet drar i väg ca 1 km åt andra hållet. Tiden går jag förflyttar mej genom ett skogsparti, snön går över knäna och jag  undrar hur orkar Utter. Nu har han kämpat i  9 km och vi börjar tycka att det räcker i detta före men de ska mycket till innan Utter ger upp. Men så kommer han närmare spänningen stiger, kan han verkligen ha djuret med sig tillbaka. Visst har han det han kommer med en bock som går i pass. Drygt 1 mils drev, 2,5 timmar han är bara helt otrolig. När så bocken ligger och Utter kommer fram går det inte att ta miste på vad han känner! Utter får låna min fliströja så han inte blir kall medan vi passar djuret. Vilken avslutning på rådjursjakten och vilken fantastisk säsong vi haft med Utter. Drev i stort sett varje släpp, tur att inte alla djur gått i pass eller varit lämpliga djur att skuta. Det blev 10 rådjur fällda på drev efter Utter i år. Bästa rådjurskillen – Utter!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.