2021 Årets första släpp

Då var jaktåret 2021 igång! Under natten hade bara lite snö kommit så vi hoppades  att hararna varit uppe. Lugnt, klart och minus 9 hemma, när vi kom till skogen var det minus 15. Vi släpper Rebus, en stund kan han få vara lös men det känns onödigt kallt. Klockan är nio när vi kopplar loss och Rebus ger sig av. Inte ett enda harspår så långt man kan se. Jag plumsar i väg efter en skogsväg och PO  går åt annat håll men inga spår här heller. Så plötslig ur ingenting kommer ett upptag redan 15 min efter släpp. Efter ca 20 min  visar haren upp sig med Rebus någon minut efter. Kl 09.50 får han tappt på väg, PO går i väg för att kolla. Det visar sig att haren hade sprungit 300 m längs väg, tillbaka 40 m för att sen göra ett rejält avhopp. PO hjälper inte Rebus som tar 10 min på sig att reda ut, men han fixade det. Drevet drar i väg utom hörhåll, vilket i dag inte behövde vara långt. Mycket dämpande snö i träden och tät terräng gör det, i de närmaste, ohörbart. Jag plumsar i riktning mot drevet och då kan jag höra Rebus lite då och då, det hackar en hel del. När det gått två timmar tycker vi att det räcker för en valp i den temperaturen. Jag fortsätter plumsa i ett försök att komma närmare. Ser spåren av både hare och Rebus. Jag ställer mej och väntar och när jag har Rebus på ca 70 m höjer jag rösten och uppmanar han att stanna. Rebus stannar sätter sig ner och låter sig kopplas. Det blev drygt 1 mil med snö som gick upp till magen, tur att det är lätt snö nu.            Ibland läser man om hundar både unga och äldre som gör dom mest fantastisk och otroliga drev. Sånt som jag inte ens vågar drömma om, bara att gratulera! Jag är imponerad av Rebus och tycker att han gör det jättebra, även om dreven hackar och att de blir fel ibland. Vi är så nöjda och varje dag i skogen med våra hundar är livskvalité och för att berättande om våra hundar ska vara trovärdigt försöker jag skriva varje gång oavsett utgång. Rebus var också nöjd men vill ändå följa med på promenad när jag, Utter och Seger skull gå!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.