Då drog vi till skogen igen!

Fem minusgrader, rikligt snöfall, inga harspår (som vanligt denna vinter) och ganska lugnt. Vi släpper en överlycklig Seger strax efter nio, som genast drar i väg. När klockan visar 09.35 kan vi konstatera att han hittat något som fångat hans intresse, Seger går på slag 450 m bort. Trots snöfall är det ett vackert vinterlandskap vi befinner oss i, träden bugar sig tyngda av all snö. Tyvärr ger detta vinterlandskap mycket dålig hörbarhet och alla småvägar in mot skogen är inte längre farbara pga snö. Svårt att komma nära drevet när det buktar stort långt från väg. Seger reser haren 09.35 knappt hörbart men pejlen skvallrar. När Seger hållit i haren i drygt två timmar lyckas vi vara på plats då drevet går mot vägen. Han tappar haren lite på vägen och vi upptäcker att han blöder lite på en baktass. Tar fast en tjutande Seger och avslutar. Svårt med föret, förmodligen har vi ett skikt med skare under den mjuka snön och nu räcker det med snö nu. Vill ju kunna jaga hela säsongen ut!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.