Sök så ska du finna!

Rebus får en chans även i dag och han tar den! Minus 4, lite blåsigt som gör att snö från dom snötyngda träden faller ner. Idag ser ett hyfsat färskt harspår. Klockan är 08.30 när kopplet åker av och Rebus ger sig av. Han kommer på spåren och börjar sitt slagarbete. Inget lätt arbete, den luftiga snön faller ner i spåren och sen fyller snön från träden på. 09.10 är haren på benen och efter en stund får också PO se drevdjuret vilket alltid känns bra, även om vi var säkra på att de var hare. Det blir ett hackande drev men Rebus håller i. Som han kämpar i detta snöföre. Efter 1 timme har haren lyckats, med hjälp av all snö, skakat av sig Rebus men han ger inte upp. Rebus fortsätter jobbar på, fram och tillbaka, ringar och söker. Efter ytterligare 1 timme tycker vi att de räcker, då har han plöjt genom snön i över 1 mil. Plumsande tar jag in mot Rebus och kan kalla in, även om han inte var så sugen på att sluta. Vi får försöka använda förståndet, Rebus är fortfarande bara en valp! En klart godkänd insats i dag, att resa och hålla i en hare så pass i detta före.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.