”On the road again”

21 augusti = frukost i skogen, tidigt! Så var det äntligen dax att släppa stövaren. Onödigt blött efter kvällens och nattens regn men 04.15 när vi släppte Rebus var det bara duggregn. Lite blåsigt och 11 grader. En lycklig hund drar iväg, att trampa runt oss, gnaga pinnar roar inte Rebus. Han gör sina sök medan vi gör upp, den så viktiga!, elden och äter frukost. Efter drygt 30 min kommer upptaget, fast det blev lite fel, de var tranor. Rebus skallar några gånger tystnar och fortsätter söka. 20 min över 5 kommer så ett upptag följt av hyfsat drev, som drar i väg. Det slingrar sig genom skogen med vissa stopp, som han löser. Vi tar bilen för att komma närmare i hopp om att få se en skymt av drevdjuret, men inte de. Så första släppet blev 17 km, upptag och drev på okänt drevdjur. Mycket tyder på att de var en hare,  kan ha varit en rev, troligtvis inte rå… Osvuret är bäst! Men vi är på gång nu!

Söndag den 22 augusti – Blåsigt, mulet men inget regn, 9 grader och mygg! Klockan var 04,00 när kopplet åkte av. I dag släppte vi vid sommarstugan och tyvärr besannades de vi redan hade starka indikationer om. De är ont om hare så i dag blev det inget drev men. Efter 1 timme kopplade vi för flytt. Rebus bjöd på ett fint och uthålligt sökarbete. 05.30 kom han på slag men lyckades inte resa någon. En härlig morgon där Rebus fick ca 2,5 mil i benen och Utter, som också var med, härliga skogspromenader. Under en runda i skogen kom vi på ett gryt och det var intressant! Men nu är det fullt fokus på Rebus som nu hunnit bli 1,5 år. Längtar redan till nästa släpp!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.