Bra jobbat av Rebus idag

Onödigt blåsigt, mulet och 4 grader varmt kl 05.20 denna höstmorgon då kopplet åker av. Rebus ser ut att komma på en löpa nästan genast, följer och börjar sitt lagarbetet. Kvart i fem kommer upptaget på vad vi förmodar var en liten ”trasselsudd”. Drevet buktar snävt om om igen i samma löpa, de hackar. De blir ingen ”skön musik” men Rebus hittar åt den lille hela tiden. När klockan går mot 07.20 kopplar vi för en kortare flytt, visst Rebus hade pejl på haren men de blev så otroligt hackigt. Förflyttning sker per fot och efter ett par hundra meter kopplar vi loss igen. Vi hade tur bara efter 10 min jobbar Rebus på slag igen och efter en dryg timmes slagarbete reser Rebus dagens andra hare följt av ett betydligt bättre drev. Det var dålig hörbarhet i blåsten och den täta vegetationen, så stora delar av drevet avlästes med hjälp av pejlen. Då och då tränger skallet igenom, drevet går stora dela av tiden 500-700 m bort och buktar stort. Rebus har säkert haft en och annan kortare tappt men inte förr än 9.30 blir det ganska stilla och sökande på ett snävare område. Rebus har färdats drygt 3 mil så när han jobbat på en bra stund går jag iväg för att för att kalla in och koppla. Då 10.13 hittar Rebus åt haren, vilken kille han är, men som sagt 3 mil räcker för dagen så här i början. Jag skyndar mej fram på skogsvägen för att var på plats när drevet kommer. Haren hinner jag inte se men Rebus kommer drivande, jag är bara ca 30 m från och ropar stanna, hit! Rebus tvekar någon sekund men kommer och sätter sig ner och låter sig kopplas utan protest. Fast nog visar han tydligt att han gärna vill lös igen. På väg till bilen får Rebus mycket beröm, hittar en porlande bäck att släcka sin törst i. Nöjda med dagen möter vi upp husse och Utter och startar hemfärden.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.