I skogen igen!

Det finns bättre och sämre dagar i skogen, i dag var det en sån…Nå väl slutet gått och en nöjd stövare är ju inte så dumt! Vi släpper Rebus tio minuter i fem, fem minuter senare kommer ett upptag och efter ytterligare sex minuter ropas Rebus av från drevet. Han bryter och kommer direkt. Och det var ju bra för det blev lite fel, det var upptag på rådjur. Vädret var härligt 5 grader klart och lite blåsigt. Vi flyttar inte utan släpper på nytt. Rebus drar i väg, blir inget slagarbete denna gång heller. Rebus springer väg över 1 km utan att stanna korsar en större väg och blir kvar bredvid ett gryt. Inte lätt att alltid ta rätt! Vi tar bilen och kör efter kallar in och han kommer. Vi åker tillbaka för ett tredje försök. Jag tar ut Utter för en promenad och PO följer Rebus en bit. Klockan är 05.40 måste ju erkänna att Rebus hunnit med mycket på dom 50 min han varit lös…. Så är han då ute på sök igen och nu ser det bättre ut, Rebus jobbar på slag men det verkar svårt i dag. 07.30 kommer upptaget vi väntat på och strax därefter ser vi också haren. Det blir ett ca 30 min drev som drar i väg över ett berg och ut på en åker. Där tappar Rebus bort haren och lyckas inte, trots ihärdigt sökarbete, reda ut det och hitta haren igen. Men han ligger kvar på tappten ringar söker och att lämna och ge upp finns inte, inte när han har hare i näsan. Det blir till sist att gå över berget för att komma närmare och kalla in. Solen börjar värma ordentligt och Rebus har 35 km i benen. På hundra meter så lyckas PO kalla in och kopplar 25 minuter över tio. Det började ju lite fel men han var lätt att bryta och att se hans envishet när det handlar om hare får bli dagens plus!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.