Gillesmästerskapet 27 – 29 September

Till i dag hade vi anm Rebus till Norsjö/Skellefteås Stövargilles mästerskap. Alltid svårt att boka rätt dag, vad vädret beträffar, men att det skulle vara måndag bestämdes utifrån att jag är ledig. Men att vara ledig hjälper inte alltid, jag blev hemma ändå. Kände att ryggen inte skulle ”hålla” för en hel dag än. Så det blev husse och Rebus som fik åka iväg till Jörn. Där mötte dagens domare Gunnar Wallström upp och kl 06.00 var det dags för släpp. Det var 4 grader varmt och redan nu lyste solen och började värma. Rebus som har ett bar sök ger sig ut. Efter ca 15 min hittar Rebus ett spår och kommer ganska kort om på slag. Efter minst 1,5 timmars arbete på slag kommer upptaget följt av ett hackigt drev på 13 min. Rebus fortsätter sitt sökarbete utan resultat, dötappt. Rebus kallas in på 250 m för flytt några km. Nytt släpp och nu är det 15 grader, en sol som värmer från nästan klarblå himmel och så börjar det blåsa, inga lätta förutsättningar. Men Rebus går ut och kommer på slag, ett långt slagarbete även denna gång. KL 12 .30 reser han dagens andra hare men det blir liksom inget drev. Det hackar några minuter sen springer haren hela tiden in i samma traj även detta slutar med dötappt. Så kan de gå och vädret kan ingen rå på. Trots att det inte blev nåt drev i dag får han några plus för vissa insatser! Bra gjort att överhuvudtaget resa dagens andra hare. Envis och med stor jaktlust. Både husse och Gunnar gissade att båda hararna gick upp tidigt vilket gjorde de hela svårare för Rebus. Och sen mitt på dagen då solen stekte och de blåste… ja så är det ibland. Och för att hålla mej helt till sanningen så såg dom inte hararna, ”att det var hare råder det inga tvivel om” (citat PO) Klart vi hoppades att i dag skulle bli en sån där dag då han drev så där bra som han gjort flera gånger i höst, men så blev det inte. Men Rebus har jobbat med harar och deras spår i ca 8 timmar fått närmare 4 mil i benen och vilar ut nöjd här hemma. Så vi får väl också vara nöjda, han är ju en alldeles underbar liten stövare, och ta nya tag en annan gång!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.