Två dagars jakt med Utter

Nu har Utter varit ute och drivit rådjur igen. Rebus har fått några dagars extra vila efter den långa jaktdagen i söndags, eftersom han har haft tendens till vattensvans. När vädret tillåter blir det hans tur nästa gång. Tisdag den 12/10 Utter in i såten och hittar snabbt ett rådjur. Det blir ett lång drev, närmare 2 mil, och till en början snurrade på bra inne i såten. När det gått ca 1 timme drar det i väg och blir onödigt spännande. Ser på pejlen hur han närmar sig en väg och springer i riktning mot E4an. Efter en stund, medan vi försöker ta oss till bilen blir det alldeles stilla. Utter rör inte på sig och befinner sig nära vägen. Långa minuter innan vi kommer i väg, tankarna snurrar det får inte ha hänt något. Framme där vi har markeringen ser vi först ingen ting, sen kommer dom underbara medmänniskorna. Utter hade sprungit på vägen och dom insåg att de inte var någon bra plats fören hund. Så tacksam när människor ingriper, Utter var kopplad avtorkad och i säkerhet. Glad och tacksam tar vi med Utter hem och avslutar dagens jakt. I dag torsdag 14/10 gör vi ett nytt försök, Utter tar upp, driver men rådjuren vinner. Även i dag drog första drevet i väg, misstänker en bock, så vi fick hämta igen honom med bilen. Men det var inte någon fara i dag bara det att han var på helt fel mark. Vi gör ett nytt släpp i en mindre såt. upptag drev men åt ett håll som dreven  aldrig brukar gå. De vi såg av detta drevdjur var endast klövavtryck. Gör ingen bukt utan drar från oss. Efter ca 6 km släpper Utter och tar vägen tillbaka där vi möter upp. Nu har det börjat regna ordentligt Utter blir avtorkad och får åka hem i mattes knä.  En trött och nöjd kille sover nu här hemma efter att i dag färdats 1,5 mil. Nu är det Utter som måste få någon dags vila och återhämtning. Vet att han skull vara på ett igen i morgon, som den terrier han är, om han fick. Men vi är rädda om vår lilla kämpe och vet att återhämtning är viktig och inget att slarva med.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.