På jakt igen!

I dag gick det släppa, de frös aldrig riktigt i natt. Det gäller att passa på för det ser ut som det ska bli kallt i natt och i morgon och då blir det ofrivilligt jaktstopp igen. Under den gånga helgen har vi varken haft väder eller före för släpp. Rebus var den som fick första passet strax före åtta åkte kopplet av. Som han söker och jobbar, kommer på slag men hittar inte utspåret. Rebus släpper och letar vidare såg knepigt ut i dag, men han ger sig inte, kommer på ett nytt slag. Kl 11.00 kommer så upptaget efter 10 min blir et tappt. Efter 25 min reser han haren igen och drevet fortsätter. När klockan blivit 12.20 kopplar vi på ett kort tappt, Rebus får inte söka och hitta igen, Utter måste också få passa på när föret tillåter. Men bra jobbat av Rebus som fick i hop dryga 50 min drevtid och färdades ca 27 km. Vi åker hem med Rebus och byter hund. Utter drar snabbt i väg efter släpp och så är drevt i gång. Det blev spännande PO såg djuret, liten bock, två gånger men inget skottläge. Utter driver ut ur såten en vända upp i ett annat område sen vänder de tillbaka. Buktar lite i såten sen drar bocken i väg med Utter efter ut på andra sidan och över en väg. Drevet tar sen stopp vid en bäck, Utter kände inte för att bada! (mycket vatten i bäcken) Han släpper och kommer tillbaka  Det blev 6 km drev på känt drevdjur. En härlig dag i skogen där solen lyst mellan molnen, lite blåsigt och ca 4 grader. Skitiga pejlvästar vittnar om nöjda hundar! För de är för hundar som för barn, när man hämtade ungarna på dagis och kläderna var smutsiga visste man att dom lekt och haft skoj! Vi är nöjda allihopa, svårt att vara annat när hundarna fungerar som dom ska.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.