Helgens jakt blev på snö!

Lördag 23/10 . Positivt överraskade över att det gick , bara att passa på. Det var minus 6 grader, mulet, blåsigt och snöföre, 10-15 cm. Klockan 07.35 stryker vi kopplet från Rebus. Han kommer på spår och vi väntar på upptag. Efter ca 15 min kommer ett hackande upptag eller det var nog knepigt med dofterna. Rebus jobbar på. Det dröjer ytterligare ca 1 tim innan han reder ut och får pejl på harens väg. Det blir drygt 30 min någorlunda drev sen bara hackar det. Det blåser kallt och föret är gränsfall, efter 1 tim kallar vi in för att titta till Rebus. Ser då att han blöder lite runt klofästen fram så vi avslutar för dagen. Rebus fick i alla fall motionera en hare en stund och vi njuta frukost vid brasan.

                                                                      Söndag 24/10. Utters tur och för att förebygga blev det med sockar, inget som bekymrar Utter. 10 grader när vi klev upp, 7 när vi släppte, vi hade då åkt några mil inåt landet. De var lugnt, halvklart faktiskt rätt så skönt jaktväder. Nackdelen med dagen var 15 cm snö och ganska svår terräng, men inget hinder är för stort för en jaktsugen borderterrier. P.g.a. av föret skulle vi inte nöta på utan ett max två släpp (vi har stora

såtar) Vi behövde bara gå av en såt sen var alla nöjda. Utter söker som vanlig och hittar, tar upp och driver till avslut. Han driver flera djur och kiden fick följa med hem. Utter Utter värdens bästa Utter!  Bra skyttar! Och även om jag är hundförare utan bössa p.g.a. min rygg, är jag med och delar glädjen över en lyckad jakt!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.