Rådjursjakt dan före dopparedan

 

Trots rådande snödjup rör sig rådjuren utan besvär, snön är mjuk. Däremot är det lite kämpigt för Utter med sina korta ben, men vi bestämde oss för att försöka ett släpp när temperaturen tillät! Gäller att passa på när det är möjligt och vem vet snart kommer det kanske ännu mera snö och då är det helt kört för rådjursjakt med Utter. Utter tjöt av spänning och längtan i väntan på att få komma lös. När kopplet åkte av hindrade snödjupet inte hans jaktlust, Utter drog i väg och det blev drev. Han satte fart på get och kid som hade turen att passera på för långt håll för skott. Djuren lämnade såten och vi plockade in Utter, ett släpp fick räcka för vår kämpe, han fick kämpa en hel del. Ett släpp, ett drev även om Utter gärna fortsatt var han ganska nöj efter sitt arbete och det var vi också.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.