Harjakt på Juldagen

Minus 9 grader och blåsigt, kyleffekten gav sig till känna så det var tur att Rebus bjöd på ett värmande drev. Kl 08.50 kopplar vi lös gör upp eld och börjar vänta. Kvart över 10 kommer upptaget och efter en stunds drev tas bössorna fram. I dag följde min svåger med (första gången på harjakt) och om de blev läge skulle han få skuta. De var spännande flera gånger om men haren drog det längre strået. Rebus skötte sig mycket bra det var nog hans bästa och längsta drev på snö så här långt. Efter ca 1,5 tim drev höll dom till på grannbyns jaktmark så vi förflyttade oss med bil så vi åtminstone fick höra drevet. Vi stod och lyssnade när så Rebus får ett kortare tappt ca 200 m från oss gör PO ett försök att kalla in, och Rebus kommer! Så härligt hoppas verkligen att denna egenskap håller i sig, att kunna kalla in. Han kommer glad viftande på svansen och låter sig kopplas, sen visar han tydlig att han gärna vill fortsätta men finner sig i att vi avslutar för dagen. En bra dag i skogen!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.