Första släppet 2022

5 grader, lugnt, mulet och 5-7 cm nysnö. Glest med färska harspår men uppskattningsvis står det ett rådjur bakom typ varje buske. Vi släpper 08.50 och i vår iver att försöka visa Rebus på rätt spår blir han helt förvirrad. Vi brukar ju inte bry oss utan bara släppa och själva stanna, göra upp eld och inta frukost. Nu blev det bara fel vi skulle ha litat på han i stället för att hjälpa som ledde till at stjälpa. Rebus blev superstressad av att vi , dumt nog, försökte styra honom och då händer de vi ville undvika. Rebus söker inte utan bara springer och ja han stöter i hop med ett rå strax efter 09.00. Han skallar vid start men förföljer det sen tyst, så långt vi kunde höra. Förföljer onödigt länge, vi kommer  efter ett tag in på löpan där jag och Rebus vid mötet har ett mycket allvarligt samtal. Vi kör en runda runt våra marker men inga harspår, så vi återvänder till samma plats. 10.15 får Rebus ett nytt försök och denna gång bryr vi oss inte. Han söker kommer på slag och reser en hare 10.40. Vi får aldrig se haren men spårar av på flera ställen för att vara helt säkra. Drevet skiftar mycket, ibland går det hyfsat men det blir också många tappter. Rebus kämpar på och kommer långt efter men är hela tiden rätt. Strax innan koppling hör vi hans härliga skall!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.