Äntligen skogen igen!

Efter 4 veckors ofrivilligt jaktuppehåll kunde vi i dag göra några timmar i skogen. Vi har inte kunnat släppa Rebus sen den 4 januari Snö, sträng kyla och skare har satt stopp. Och inte var föret optimalt i dag heller men skaren hade mjuknat så pass att Rebus kunde röra sig utan risk för skador. För övrigt var det härligt väder lugnt och runt minus 10 grader så vi fick några sköna timmar innan nästa snöoväder drog in. Kopplet åker av 07.35 och en super sprallig och glad Rebus börjar dagens ”arbete”. Efter 15 min kommer ett härlig upptag drevet startar och Rebus skallar på bra. Vi går efter för att säkra drevdjuret, han har ju inte kunnat låta bli rå när han stöter på dom och drevet drog i väg dessutom nästan helt utan bukter. Men tack och lov var det inte rådjur utan räv. Nu vill vi ju att han ska driva hare men räv är ju ”tillåtet”. Det blev ett ca 20 min långt drev innan räven grytade utanför våra marker. Åtminstone misstänker vi att räven kröp under för Rebus blev kvar på samma ställe. Blev att ta bilen för att komma närmare vi kom in på 200 m och därifrån kunde vi kalla in. Tillbaka till våra jaktmarker för nytt släpp. Rebus hittar slag och jobbar på 09.20 kommer så upptag på hare och drevet drar in i trång tät skog så hörbarheten blev mycket dålig, mycket snö i träden. Det blev inget drev att tala om ca 15 -20 min, han stannar han kvar och söker men lyckas inte resa om haren. Tungt före och de går trögt så vi väljer att kalla in sen Rebus jobbat på några timmar. Bara att hoppas att vädret och föret inte ställer till det igen, för nu vill vi kunna släppa Rebus så mycket de bara går innan säsongen tar slut.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.