2022 02 21 Utter på grytjakt

Vi hade just landat efter en mil på skidor då telefonen ringde. – Kan du komma med Utter och hjälpa oss att få fram en räv? – Ja vi kommer  så fort va kan! Framme fick jag veta att räven var skadeskjuten och låg under ett gammalt uthus i närheten. Utter snabbt in och det tog inte lång stund innan dom hade kontakt. Nu var frågan skulle räven komma ut eller, alltid knepigt när dom är skadade. Det blev ett förliggararbete Utter låg och skällde oavbrutet i drygt 45 min med avbrott för närkontakt. Vi kunde lokalisera dom och hörde också hur dom fajtades där inne. Jag försökte locka ut Utter för att räven då skulle söka sig en flyktväg, men se de gick inte. Till sist så bröt vi oss in i de gamla uthuset och bröt upp några bräder i golvet och då kunde vi se hur Utter låg och jobbade mot räven. Jag stack ner handen och slet upp en motsträvig Utter. Då såg räven sin chans att smita ut, han visste ju inte vad som väntade utanför.                        Bra jobb av Utter om än i tjurigaste laget, för kalla ut gick inte! Men slutet blev ju som tänkt och Utter fick skaka om ”sin” räv. När jag stod där och lyssnade på hur don slogs undrade jag hur Utter skulle se ut. Men än en gång visar han att han har både mod, skärpa och förstånd. Endast en liten skråma på nosryggen. Nöjda jägare och nöjd hud!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.