Stövarsläpp sju

Grå morgon, det kommer några få droppar, termometern står på 6 grader och 05.00 släpper vi Rebus. Men även en gråtrist morgon kan vara underbar när man får göra upp eld och bara njuta av naturen. Sen att ha sällskap av Utter & Saffran vid brasan och 5 min efter släpp få lyssna till Rebus drev, ja då kan de inte bli så mycket bättre! Drevet drog i väg så efter frukost gick vi iväg för att höra bättre. De var inget sköndrev men ändå, de var hare han jobbade med. Klockan 7 fick han tappt som resulterade i dötappt. Drevet hade även tidigare varvats med tappter men han kämpade ihop drygt 80 drevminuter. När vi sen skulle kalla in efter dötappt för att ev släppa på nytt, var han över 1 km bort inne i skogen och letade och ville inte ge sig. Klockan hann bli 09.45 innan Rebus gav upp, insåg sig besegrad av den lilla haren och kom närmare så vi kunde kalla in. Då var det inte tal om ett till släpp efter drygt 4,5 timmar och 35 km var vi nöjda för denna gång!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.