Lydnad eller bara tur?

Måste bara berätta, Urax vilken kille! Visst kan det handla om tur, men inte bara tur. Idag tog jag cykeln till Drängsmark, där vi håller till med ringträningen, och Urax fick följa med. När vi kom fram hann vi träna lite inkallning, innan dom andra ekipagen dök upp. Så var det dags för mej att börja ”arbeta” leda träningen. Då kan jag  inte hålla på med min egen hund så jag tog med Urax till mitten på träningsplanen och platsade honom där. Och nu kan man snacka om platsliggning. Urax ligger kvar i ca 1 tim medan jag tränar och hjälper dom andra hundarna. Hundar av olika raser och storlekar som går runt och förbi och Urax bara ligger där jag platsat honom, helt otroligt! Och när det är dags att bryta platsläggningen gör jag en test. Tar upp visselpipan blåser 1 gång då kommer Urax småspringande och sätter sig på min vänstra sida och tittar på mej – Visst har jag varit duktig nu matte! Han får rikligt med belöning. Kan inte bara vara tur, det lönar sig att träna.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.