Jakt på två håll

Återigen en varm morgon med dimma som sakta la sig som ett täcke över marken. PO tog Urax till skogen för släpp 9 medan jag och Ruff åkte på sjöfågeljakt med Tomaz. En lyckad sådan och en överlycklig Ruff som denna dag inte behövde stanna hemma. Vår allround boderterrier som kan användas till det mesta, skalldrivande på rådjur, stötande på skogsfågel, grytjakt och som vattenapportör vid sjöfågeljakt. Och i dag var det som vattenapportör han fick jobba, något han fixade bra. 20130909 002

Tomaz sköt tre gräsänder och utan minsta tvekan kastar sig Ruff i vattnet simmar ut och tar in dom till land.

 

 

 

20130909 006

Måttligt intresserad av fåglarna som han landat. Funderar nog mer över om ingen fler fågel ska sjutas som behöver bärgning! Bra jobbat Ruff ! För Ruff som ska ut i vattnet för att hänta bytet är det väl skönt att sommarvärmen håller i. Vattnet är inte så kallt även om det inte brukar spela någon roll. När fågel är skjuten är apportören alltid redo.

Då är det sämre för Urax som ska springa i skogen. I dag kopplades han 9.45 då hade det hunnit bli 16 grader och  han hade färdats närmare 25 km. Släpp 05.35. Slag 06.00. Upptag 08.15 då befinner sig Urax 700 m ut och drevet drar iväg bort. Drevtid i dag är ovisst största delen av tiden var hund och hare över en km bort. Men Urax jobbar på, ett hackigt drev varvat med tappt, men imponerande att han ändå reste hare i dag trots värme och dimman som föll mot marken. När kommer den riktiga hösten?

20130909 009

 

 

Ur led är tiden, midsommarblomstern står i full blom!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *