En helg i stugan, släpp 11 & 12

Lördag: En mulen höstmorgon, vi saknar inte solen. Bara 3 grader! Skönt att sommaren börja ge vika för hösten. Förutom att naturen är fantastisk kring stugan, tallskog, kullar, åsar och många sjöar, finns det tjärstubbar överallt. Det går lätt att göra upp en brasa att njuta vid när vi släpper Urax. Släpp 05.06. Slag 05.16. 05.30 ger han ifrån sig ett skall, fortsätter att jobba på slag. Sen blir det inte riktigt som vi vant oss, ett skriande upptag. 06.00 börjar något som liknar ett hackande drev. Urax driver några minuter blir tyst några, fortsätter så tills det 06.35 blir fullt ös. Vet inte vad jag ska kalla det, var liksom inte bara väckskall heller? Mycket dimma idag igen. Hur som helst mellan 06.35 och 07.25 får vi lyssna till ett härligt drev och även se den lilla haren. Sen hackar drevet något. 07.44 tappt. Tiden går Urax jobbar ihärdigt på tapptet. Vi bestämmer att han får 60 min. På väg att packa ihop 08.42 Urax slår ett skall, 08.44 haren är på benen igen och drevet fortsätter. 09.20 drevet hackar. Urax har nu färdats 40 km, kan räcka för dagen? Tar upp visselpipan, kallar in och Urax kommer, bra! Lågt räknat – dagens drevtid ca:90 min 20130915 004

Hemma i stugan väntar en glad Ruff, och som vanligt efter avslutad ”jakt” med Urax blir det lång skogspromenad med Ruff som får springa lös. Vi längtar tills det blir dags att släppa Ruff på rådjur, där han är som bäst. Hoppas också på lite grytjakt framöver.

 

20130915 010

 

Söndag: Vi hoppades att det även i dag skulle vara svalare och satsade på ett senare släpp. Men, men värmen håller greppet 12 grader varmt och solen lyser redan mellan träden. Det bilr en varm dag i dag!

 

 

Släpp 06.00 12 grader varmt och mycket blåsigt. 06.27 går på slag. 07.11 ett väckskall. 07.16 upptag och ett härligt drev startar. Haren visar sig två gånger (något större idag). I 60 min pågår drevet för fullt, sen blir det tappt. 08.45 driver han i 5-7 min sen tappt igen. 09. 18 hör vi några iverskall antar att han snart är haren i hasorna. Men Urax har redan färdats över 30 km, solen värmer otäckt och temperaturen stiger snabbt. Vi bryter för dagen innan ev. drevet sätter fart igen. Nu blir det någon dags vila, tror jag i alla fall!

 

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.