Släpp 13, 14, 15 mm.

Onsdag 18/9 Släpp 13. Blåsigt och 13 grader varmt. Släpp 05.45 slag direkt några hundra meter bort. Jobbar på slaget 20 min släpper sen. Ger sig ut på nya sökrundor, får slag på flera ställen långt från varandra, troligen olika harar? Vid 5:e slaget reser Urax haren. Drev 10 min, tappt 5min så håller det på till 9.45 då Urax kopplas. Den kraftiga blåsten ställde till det ordentligt idag. Det blev 27 km motion idag!

Torsdag 19/9. Tidigt på morgonen ringer Tomaz, han har skjutit på en räv och behöver 029hjälp att spåra. PO tar med Ruff som genast är klar för arbete när spårselen är på. Han gör det han ska! Spårar hit och dit över hyggen, vägar, snårskog lite runt men av erfarenhet vet vi att vi kan lita på Ruffs spårförmåga. Efter 45 min spårande hittas räven, den har stannat i en vägtrumma. Ruff hålls tillbaka och ett dödande skott avlossas, sen kryper Ruff in och apporterar ut räven.

 

Fredag 20/9 Släpp 14. Det har regnat hela natten men är uppehåll när PO vaknar, så han beslutar sig för ett släpp. Det är blåsigt och hinner börja om regna innan Urax och PO är på plats i skogen. Släpp 06.20. Slag 06.40. Regnet tilltar, himlen öppnar sig, Urax ger i från sig några skall. Kall och blöt bestämmer PO att det blir inte roligare än så här idag, skyndar iväg och kopplar Urax innan drevet startar. Trots allt nöjd med att Urax inte verkar bry sig särskilt mycket om att det regnar, hans arbetsvilja och motor trotsar det mesta.

Söndag 22/9 Släpp 15. Bra jakttemperatur 5 grader, något blåsigt. Släpp 06.20. Börjar jobba på slag 06.30. Urax jobbar på och reser haren 08.20. Drevet pågår till 09.30 sen blir det tappt i 20 min. Urax är långt efter driver några minuter sen tappt igen och så fortsätter det. En av jägarna får se haren en liten rackare med eld i baken! 11.45 har Urax färdats 40 km och kopplas. Första dryga timmen efter upptag var det tapptfritt och skapligt bra tryck.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *