2009 12 29

I dag har Ljungeldens Maskot - Sigge varit här för att göra sig "nyårsfin" eller, hur som helst var det hög tid för trimning. Efter några timmars plock - Sigge är som ny!

2009 12 26

Världens finaste "tomte" på besök - alltid lika glad - mormors ögonsten, Benjamin (fler bilder i foto)

Till er alla från oss alla en riktigt GOD JUL

            

JULEN ÄR HÄRLIG FÖR STORA OCH SMÅ, DE FINNS SÅ MYCKET ATT TITTA PÅ!

 

Skrolla ner för att hitta länk till enkätredovisning

2009 12 19 -12 20 - Rävjakt i Malå - läs under jakt

2009 12 12 - Oplanerad jakt - läs under jakt

2009 12 05 - Rådjursjakt i Daglösten och hemma - läs under jakt

2009 11 28 - Lite uppdateringar - Om jakt  under jakt. Vidare min hemsida kommer inom kort att byta domän. Nya adressen blir - jaktborder.se

2009 11 08 - Vilken jaktdag! - läs under jakt

I sången står det violer till mor, på vår gård har vi i dag på farsdag violer till far. En vacker bild, men oj vad jag saknar pappa. Han fattas mej.

                                                            

 

2009 10 31 - Lyckad jakt, slutar med slakt! - läs under jakt

2009 10 11 - En vacker höstdag med lyckad jakt! - läs under jakt

2009 10 01 - Den 1:a oktober = lovligt att jaga rådjur med hund - läs mer under jakt

                                                                

 

2009 09 27 I dag har vi haft grytdag i Fällfors. Ca. 40 hundar kom för att träna. Läs mer under Aktuellt ÖNGK (knappen ligger på startsidan)

2009 09 10 Ruff en riktig rävsprängare...läs mer under jakt

 

2009 09 09 Sjöfågeljakt med perfekt avlämning...läs mer under Jakt

2009 09 03 Höstens jakt har börjat - läs om Ruff i grävlingsgrytet under Jakt

2009 07 25

Regnet öser ner, sitter blad packlådor och fick plötsligt en stund över mitt i flytt och sjukbesök hos pappa. Och då - dags att uppdatera lite. Denna sommar är inte som vanligt, min pappa är svårt sjuk så jag har prioriterat att vara med mina föräldrar i stället för att tex. åka på utställningar. Vi är på väg att flytta, båda våra söner har flyttat till nya boenden och Po har ingen semester - annorlunda men bra ändå! Men 1v. ledighet har jag och Ruff haft.

Vi har varit till Norge och Ruff har prövat på norska grytprov!

Jag, Disa (Kennel En´Båårdiz) Ruff, Gizmo och Nisse tog en "liten" bilsemester för att testa norska grytprov. Med Disa vid ratten är 100mil ingenting! De ä bara å åk.  Små raster med bensträckare och lite kaffe ibland. Bild nedan visar ett stopp på väg till Norge, Ruff poserar glatt men hur gick det för Disa att få hundarna på stubben? Väl framme somnade vi ovaggade i en dyr liten och skitig stuga utanför Elverum, men till oss fick den duga! Dagen efter var det prov. Hej å hå hur skulle de gå! Sakta började vi förstå att proven i Norge ställer stora krav på hundarnas arbete i grytet. Grytet liknar vårt svenska provgryt men innehåller en vattengrav och hundarna går mot räv som befinner sig bakom spjälor och man vrider aldrig bort provdjuret. Disas hundar arbetade jättebra men fastnade på hyllan (tur att hon inte fick upp dom på stubben!). Ruff skrek sig in till första gången där han gav full hals, domaren plåtade, räven låg kvar och krafsade och Ruff blev kvar. Nästa dag fick vi tillfälle att träna och på lördagen var det så dags igen. Gizmo och Nisse arbetade bra men så var de där med hyllan. Båda hundarna fick mycket bra kritik för sitt grytarbete. Så till Ruffs 2:a provförsök - han gjorde ett mycket bra arbete i grytet, sökte på alla gångar med bra angrepp på räven. Tyvärr bröt han inte spontant utan plåtades för att bryta (vilket innebär att högsta betyg inte utdelas). Men kritiken var lysande - En for dagen god revesprenger och han fick en 2:a premie. Kul att det gick så bra och dessutom kunde jag kalla ut Ruff när provet var klart trots att han stod öga mot öga med räven och skallade. Det var ett trevlig grytläger och jag har med mej flera uppslag till vårt eget nästa år. Det var fler svenskar som åkt till Norge för att pröva. Lappstintans Märit med Tequila och Loa som fick 2:a resp.1:a premie. Grattis! Bjärvarnas Lennart med hundarna Kalle och Nappe, även Kalle fick en 1:a premie. Grattis till Bjärvarna me!

Posering och försök till.....                                                                      Ruff framme i Norge

På väg till provet                                         Norska provgrytet                                   Gizmo o Nisse vilar ut

 

2009 06 07

Under den gångna helgen har vi haft ÖNGKs årliga GRYTLÄGER i Fällfors. I år kom fler deltagare än någonsin och aldrig tidigare har vi haft så många anmälda till prov - viltspår, apportering gryt, karaktär, anlag sprängare och förliggare -jätteroligt! Det mesta flöt på bra och detta tack vare alla ni som ställde upp - Stort tack till er alla! Det känns roligt att summera denna helg. Glada goda vänner, nya och gamla, många härliga hundar som kämpat på. Många glada minnen att ta med, och det bästa minnet kommer att vara Ruffs framgång i grytet. Han klarade av sitt förliggarprov så nu kan även den meriten läggas till listan.

 

2009 06 01

Mentalbeskrivning/MH

I dag blev jag godkänd B-figurant för mentalbeskrivning. I samband med min utbildning passade jag på att testa Ruff på några moment. Jag har tidigare vid flera tillfällen försökt få göra MH på honom men aldrig kommit med, så jag bestämde mej för att testa honom på några moment när tillfälle gavs och godkänd testledare var med. Att Ruff har stor jaktlust vet jag likaså att han är skottfast. Leklust och gripande har han också. De moment jag valde att testa honom på var Överraskning (moment 6), Ljudkänslighet (moment 7) och Spöken (moment 8).

               

Överraskningen och ljudkänslighet, en kort notering om att något händer sen går han direkt fram och kollar.

              

Spöken - Ruff noterade direkt att något kom i skogen men det var allt. Tog ingen notis av att spökena kom närmare. Hälsade på dom gjorde han efter det att jag gick fram och bad han komma, då hälsade han glatt på dom precis som han gör med alla. En stabil och trygg hund var testledarens kommentar efter det att hon studerat Ruff under dessa 3 moment. Superkul att just jag får vara ägare till denna super hund!

 

2009 05 19

Tid att skriva några rader

Timmar och dagar tiden går fort, och mycket är det som jag vill få gjort! Sluttampen på utb. prov och inlämningsuppgifter i långa rader, stundom får jag spader! Men inget kunde hindra mej från att den gångna helgen, tillsammans med trevligt sällskap, Disa och Märith, åka på Årets Border. Alltid roligt att träffa nya och gamla bekanta och att få titta och njuta av denna fantastiska ras i så många upplagor. Hundarna från norr skötte sej bra med flera fina placeringar. Nisse 1:a i jaktklassen, Tequila 2:a i Still going strong, Klippa 3.A i öppen klass, Gismo 2:a i championklassen och 3:e bästa hane totalt. Grattis till er alla! Sist men inte minst en hyllning till Årets Border RUFF! Ja nu delade ju inte domarna riktigt den uppfattningen men vad göra åt det. Ruff tog en 4:e plats i jaktklassen med lysande kritik. Vi är jätte nöjda och hade en underbar helg i Arboga där vi bodde på det natursköna Herrfallets camping. (bilder kommer)

           

   

I helgen som var tog Ruffs dotter,  Kusin Vitamin Meya sin första 1:a - Stort Grattis till Kerstin och Peter. Dessutom visade hon riktiga takter på grytträningen i söndags, super att pappas jakttakter visar sig. Ska bli spännande att följa denna tik.

2009 05 11

Nu är enkätundersökningen -

BORDERTERRIERSUPPFÖDARES INRIKTNING MED SIN AVEL

sammanställd - resultat och redovisning kan du läsa          HÄR

TACK! Alla ni som gjorde detta arbete möjligt för mej.

 

2009 04 11

GLAD PÅSK alla vänner!

Önskar grythunden och hans matte!

2009 02 10

OK, jag vet och ni vet - Borderterrier är en otroligt mångsidig hund!                                

Än en gång har Ruff visat vilken fantastisk hund han är. Jaga, spåra, apportera på land och i vatten, göra konster. Har lämnat en lovande kull efter sig är go och lugn inomhus, älskar att åka bil, tycker om att leka, har visat stort intresse för agility, (ska testa mer till våren) det har han redan visat att han fixar. Och till denna lista kan nu läggas att han fixar specialsök! Vi har under några veckor arbetat med specialsök på utbildningen jag går, Hunden som yrke, hur kul och spännande som helst. Jag bestämde mej för etiketten modellera (vi fick inte använda narkotika?!). Och nu kan Ruff, vem som helst kan gömma en liten bit lera i vilket rum som helst (han visar ingen miljörädsla). Jag skickar Ruff på sök och han söker tills han hittar, lite krafs sen markerar han med att lägga sig ner. Jag är helt fascinerad och stolt! Självklart är jag partisk men jag ljuger inte!

    2009- GOTT NYTT ÅR!   

    Återblick av året som gick. 2008 ett händelserikt år - här några av dom starkaste minnena ni får.      Det var i början av 2008 jag firade min 50-års dag. Det var också det år då jag tog tjänstledigt och sökte skola i Umeå. Hunden som yrke - och kom in! Jag tog jägarexamen!

    

Ruff blev Svensk och Finsk grytjaktchampion! 2008 blev jag mormor! USA fick en svart president. Och i december 2008 tog Ruff en 1:a med CK på stora Stockholm med toppenkritik.

         

            Vilket år, vilka minnen och goda minnen gör mej rik!
Upp