2010 12 29

Minus 26 grader. Då blir det ingen jakt, om man inte får jaga hare får man "jaga" Kaktus då? (Dom har häftiga lekar!)
               

 

2010 12 27

Plötsligt var julhelgen slut! Kolla in vår fina gran, den behövde inte kläs. Fast vi gjorde det, de är ju en julgran! Julen är härlig för stora och små, men för hundar finns inte så mycket att hoppas på! Dessutom har vi bara haft jättekallt hur länge som helst och snö, snö och mera snö. Så det enda drevet vi fått "njuta" av är snödrev. Snödjupet täcker Ruff med råge och är nästan för djupt även för en växande ungstövare. Men så i dag bara -10 vi packar bilen och åker till stugan (där det snöat betydligt mindre) man blir ju så jaktsugen och hundarna rastlösa. Läs om dagens jakttur under jakt och kolla in fler julbilder under foto.

   

 

2010 11 22

Det ska börjas i tid...

I går söndag fick vårat barnbarn Benjamin 2år följa med på harjakt. Läs mer om sista dagarnas jakt på jaktsidan.

 

2010 11 13

Så mycket bättre när vi är tillsammans - Jag, PO och våra söner Per och Tomas åkte till Långträsk för att jaga (vi saknar dej Lina!) Med oss var Urax och Ruff om du vill kan du läsa om dagens jakt i mappen Jakt.

2010 11 07

Läs om helgens jakt...

2010 11 01

I dag var det Urax och Fox tur att få fara ut på jakt....

2010 10 31

ÄNTLIGEN! 

Läs om årets första rådjursjakt med Ruff

2010 10 18

Läs om Urax på jakt igen.....

2010 10 18

VARFÖR STÅR DET INGET OM JAKT MED RUFF?

Jaktsugen är han som alltid, men pga. en  infektion så är Ruff tillsvidare "sjukskriven". Han är hur pigg och glad som helst,  vi hoppas på grönt ljus nästa vecka, då får rådjuren se upp!

 

2010 10 10

Läs om lyckad harjakt! Stort tack till Jonas Grenholm som tog oss med....

Vilken kille han är, Urax!

2010 09 22

Läs om Urax på "harjakt"

2010 09 20

Hösten är här på allvar med underbara färger, och tiden ägnas mest till jakt! ( Läs under jakt)

     

 

2010 09 16

Ruff får sköta "sitt jobb" (läs under jakt)

 

2010 09 12

Dax för lite uppdatering. LÄS UNDER JAKT! men här kommer några sköna höstbilder.

   

 

2010 08 12

I tisdags den 10 aug. började jag om att jobba efter sem. Vilken semester! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på allt fantastiskt som hänt, vilka underbara människor jag mött och vilka sköna soliga och varma dagar jag haft tillsammans med min familj. Här följer en liten semesterkavalkad.     Sköna dagar i stugan, med bad och båt. Benjamin på besök, Oj vi har ingen pool! jaktbaljan får duga.

     

Den 16/7 föds lilla Rebecka, helt fantastiskt, vårt andra barnbarn. Den 17/7 får vår son Per sin älskade Anna och dom tar sig namnet Elvnejd. Också en dag som jag spar i hjärtat. Tiden går, Urax växer!

     

På väg till Tallnäs tittar vi in hos Lina o David i Roknäs. Benjamin uppskattar hundarna. Väl framme i Tallnäs blir det sköna dagar med bl.a. fiske, Ruff får ta på flytväst och följa med. Första aug. Räven blir lovlig. Den andra är det dags för säsongens första grytjakt(läs mer under jakt).

     

Sista semester vecka njuter vi tillsammans med Lina, David, Benjamin och Rebecka i stugan. En annan som njöt var Benjamin - bada, bada, bada!

  

 

2010 06 21

Nu har Urax bott hemma i fyra veckor, han trivs med oss och hundarna och vi med honom. Att han är en stövare är inget att ta miste på. Urax håller oss sysselsatta och så gör han en del små spratt. Men att se glädjen och livslusten i vår lilla goding överbryggar allt!? Sönderbitna skor, nerrivna tapeter, sönderslitna fiberdukar mm, när han sen tittar upp med sina bedjande ögon kan vi bara älska honom precis som vi känner för Fox, Ruff och Kaktus!

 

Titta in på fotoalbumet för fler kort.

2010 06 03 - 06 06

ÖNGKs GRYTLÄGER I FÄLLFORS

I helgen har det årligt återkommande grytlägret gått av stapeln. En trevlig helg med underbara människor och helt fantastiska hundar. Lägret har bjudit på olika aktiviteter - gryt, träning o prov viltspår likaså. Nytt för året var bl.a en mobil apporteringsgång som var uppställd på campingen där man kunde träna hund på skinn. Tur att det fanns "tyckte"  Ruff, som fick göra av med lite energi där, som "färdig" grythund får man annars mest se på. Givetvis var också Urax med på lägret och fångade mångas uppmärksamhet med sin charm. Han hittade också nya kompisar att leka med.

   

Med andra ord en rolig helg för både två och fyrbenta. Andra som trivdes var alla som gick godkänt på sina prov. Grattis till er alla! Nedan Disa med Ines, Göran med Smilla och Stelland med Frille som alla blev godkända på sina grytkaraktärsprov.

   

Tack alla ni som ställt upp på olika sätt under helgen! Tack till alla er som kom och var med oss! Vill också tacka Palle Klesiewice som överlät sin lottvinst till oss, ett jaktårskort 4000 ha jaktmark, Tack!

Väl hemma kunde jag inte låta bli, hade fått med en räv hem, att dra ett spår till Urax. Vi hoppas ju att han i framtiden ska driva både räv och hare. Så jag ville bara kolla av hans nos, och visst spårade han. Sakta och försiktigt kom vi fram och nosen använde han!

 

 

2010 05 31

NU HAR URAX BOTT HOS OSS 1 VECKA

Visst ser han ut att trivas!

Fler bilder under foto.

2010 05 25

HÄNDELSERIKA DAGAR. I helgen for jag, Märit, Diza, Liz och en massa bordrar till Arboga och Årets Border. Möten med gamla och nya vänner, gemenskap är det som väger upp den långa resan ... Ett av de roligaste under detta ÅB var att en Jaktmeriterad tik blev Årets Border - Kontrast Sweet Little Rock´n Roller. Grattis till Kennel Kontrast! Ruff var med, glad i ringen, gick fint men han pratar lite för mycket i på bordet! Domaren skrattade åt hans samtal, men det gjorde inte jag! Han blev oplacerad men med fin kritik.

    

Andra roliga händelse är att man får se och träffa andra bordrar, som valpen ovan. En trevlig valp  som ägs av AnnMari. Lycka till med den lilla. En annan mycket stilig border som vi (jag o Ruff) fick lära känna var Laura, Hux Flux Laura Lapis Lazull från Kennel Kutbo. Hon stod 5:a i juniorklassen. Grattis till Anneli Göthesson som äger denna prinsessa!

Fina resultat blev det också till Lappstintans Kennel med t.ex. Tequila Sunrise 11 år bäst i klassen Still going strong och en femte placering i gruppen bästa tik. Stort grattis till det Märit, och till dina andra framgångar. Vill också Gratta kennel Pine Spits och Bjärvarnas kennel som båda gjorde bra i från sig. Stort Grattis Liz och Mia. Grattis också till alla ni andra och tack för denna gång!

Så till gårdagens stora händelse URAX FLYTTAR HEM!

Det har gått jättebra. En helt underbar liten valp som vi ska göra vårt bästa för att förvalta på bästa sätt!

2010 05 17

Inte bara Norges nationaldag, det händer en hel del här också. I helgen åkte vi och hälsade på Urax, nu är det bara en vecka kvar tills han flyttar hem till oss. Han är bara hur fin som helst, kolla bara!

 

   

Vi har även kommit igång med utbyggnaden, så här såg det ut efter dag 2. I dag packade jag bilen för att åka och titta till stugan. På vägen dit stannade jag i Bastuträsk och gjorde fint på mormor o morfars grav. Sen fortsatte vi, ja Fox och Ruff var med, till stugan. Men vi kom inte ända fram!

   

Som synes var bron till stugan långt under vattnet. Det dröjer nog ett bra tag innan vi kommer över. Men en härlig skogspromenad fick vi i alla fall i en natur som är....Och på torsdag bär det av till Arboga och Årets Border. De är mycket nu, men de är kul!

2010 05 02 - på aftonen

Vi åkte och snusade på valparna. Helt underbara!

   

 Urax 1 - Inte så lätt att stå fint, bara 5v gammal och dessutom jättetrött!

   

                      Urax 2                                                Hane 3                                            Kullens enda tik

2010 05 02

Benjamin på besök. Här skjutsar han hundkompisen Ruff i dockvagnen.

Benjamin supernöjd! Ruff? - han sitter snällt kvar!

2010 04 27

Idag åkte jag till grytet i Drängsmark, och hjälpte våren på traven! Kan behövas ett år som detta.

  

Före och efter, nu längtar jag tills vi kan sätta igång. Planeringen är att 1:a träningen blir den 9/4.

            

2010 04 25

Idag har vi varit och hälsat på hos valparna igen, dom är 4 veckor i morgon. Som dom växer och så mycket som händer, skulle vilja vara där hela tiden! Hela kullen är jämn och ser väldigt lovande ut alla har sin egen charm, var och en på sitt sätt. Det blir tätare besök i "valphagen" de närmaste veckorna.

   

                                      Urax 1                                                Urax 2                                                Urax 3

2010 04 12

NU HAR VI SETT, HÅLLIT I OCH LUKTAT PÅ DOM - HAMILTONVALPARNA! I dag är dom 14 dagar, valpar och tik mår bara bra. Oj vad jag längtar! Det enda jag med säkerhet vet nu är att en av dessa 3 hanar nedan kommer att heta URAX och flytta hem till oss om 6v. Alla tre ser jättefina ut och det är alldeles för tidig att se någon favorit! Dom "kommer" lite olika den första tiden, kolla bara in nosfärgen! Men visst är dom underbara?

   

                     Urax 1                                                   Urax 2                                              Urax 3

 

2010 04 02

PÅSK! Vi har turen att under denna helg sköta om 4 hundar! Förutom våra egna så finns hos oss sedan några veckor även Lexie. Hon bor med oss medan man hemma på Kennel En´ Båårdiz har en kull valpar (alla är tingade!). Och i helgen kom också Dana till oss. Kul med många hundar, men hur skulle det gå med Lexie när  Dana kom...........

                                     

De e lugnt jag fixar de här! Hon är stor men snäll!                            Matdags på "hunddagis!"

Och sen var det dags för gruppfoto!

2010 04 01

HAMILTONVALPAR!

Måndagen den 29/3 föddes 4 st Hamiltonvalpar, u RR SJCH SUCH Spjutvikens Lilja S34773/2004            e SJCH SUCH Jörnsmarkens Cesar S25162/2006. Så nu längtar och väntar vi på att en av dessa små liv ska flytta hem till oss. Bilder och mer info. kommer.

 

2010 03 11

I dag har vi haft besök av Lappstintor, det skär i mina öron fortfarande. Nä det beror inte på att Märit är duktig på att prata, utan därför att jag fått träffa hennes lilla Ice! Vi åkte till Östanbäck och där fick Ice göra bekantskap med en räv (död) - vilket skall! Något avvaktande först men med ett ihärdigt och genomträngande skall hela tiden och till slut beslöt sig Ice för att bita den rackaren. En lovande jakthund med hörbart skall?

     

 

2010 03 10

Just nu bor bordeterriertiken Lexie hos oss, för dom har små valpar hemma på Kennel En`Båårdiz. Så då är det bättre så här. Lexie har snabbt kommit in i vår flock och ser ut att trivas mede både hundar och katt.

     

 

2010 02 24

I helgen som var bodde lillkatten Giza hos oss. Liten söt och snäll, från början avvaktande - men sen blev det bus från morgon till kväll. Kaktus och Giza fann varandra och Ruff längtade att få leka och vara med. Giza tycker att Ruff är lite häftig i sina lekar (han vill leka som med Kaktus!) Men alla fyra Fox, Ruff, Kaktus och Gisa var i alla fall vänner!

    

Inte alltid så lätt att vara "djurfotograf" och fånga allas blickar. (fler kort under Foto)

 

2010 02 20 - I dag är det -26 för kallt för jakt...men läs mer under Jakt!

2010 02 18

GRATTIS RUFF!

4 ÅR I DAG

2010 01 30

I dag har vi varit till Tallnäs och hälsat på Liz och Ingemar. Alltid lika kul att att träffa och umgås med dessa trevliga och jordnära vänner. God mat, en hel del jaktprat och "valpbesiktning" så klart ! Kennel Pine Spits första kull - en riktig A-kull! Dom var helt underbara både till utseende och sätt (inte utan att man blir lite valpsjuk). Och vilken tik, dom valparna har fått en bra start. Fina och attraktiva valpar från en spännande kombination med inriktning mot jakt. Intresserad? Skynda dej, kontakta Kennel Pine Spits.                                               

Mitten bilden Pine Spits Alfonz. Bild 3 Pine Spits Alliz

    

Vilken prinsessa!

2010 01 27-29

Mormors solstråle på besök, lite snuvig men bäst ändå!

     

 

2010 01 15-17

En trevlig helg hos Stellan och Jill i Malå - På jakt efter räv- läs mer under jakt.

2010 01 01

GOTT NYTT ÅR!
Upp