Dagar i skogen i bitande väder

Allt för hunden! Försöker ta oss till skogen och släppa Rebus om bara väder och före tillåter. Nu har vi varken optimalt före eller temperatur men det har ändå gått bra att vara ute några timmar. Har inte varit lätt för Rebus då de varit dåligt med dofter, men han har fått ha kul några timmar i alla fall och då blir han så nöjd. Och trots att föret varit gränsfall har de gått bra för tassarna. Måndag 13/11. Klockan 8 när vi kopplar lös var det 9 grader kallt och snålblåst, kändes betydligt kallare. Efter 30 min reser han en hare och håller i 40 min sen blir det stopp inne i mycket risig och snårig skog. Han får hållas till dötappt sen kallar vi in och skyndar oss hem i värmen. Torsdag 16/11. Det var drygt 10 grader när vi klev upp, men ganska lugnt så vi packade oss i väg. De fanns  mycket harspår i skogen men de luktade absolut ingenting. Rebus söker ringar och jobbar på bra som vanligt. Han hittar också utspår och börjar skalla. Det blev inte så mycket mer trots att vi såg dom färska harspåren efter haren som Rebus hittade. Utan lukter går det inte, inte ens för Rebus! När han jobbat i dryga milen fick de räcka, onödigt kallt och dåligt före, glada över att ändå kunde vara ute med Rebus några timmar. Gäller att passa på vet inte när vintern sätter stopp för släpp.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.