Släpp 35 och Utters första rådjur!

Dagen började med hundar, ungar och släpp. Tillsammans med vår son Per och hans två charmtroll Gustav och Birger for vi till skogen och släppte Urax. Släpp 07.55, slag och upptag kom slag i slag. Fullt drev 07.58. 15 min härligt drev sen blev det vägproblem. Det tog tid men han löste det till slut, var då långt efter. Har inte full koll på klockan i dag. Att roa Gustav 2 år, Birger 9 mån och lilla Utter gör att jag tappade lite koll. Det blev inte riktigt dötappt, det hackade jättemycket och han var säkert 1 tim efter. Men till sist blev det kontakt Urax vrålade och drevet var i gång igen. Bra drev som for åt helt fel håll, det drog iväg mot en vältrafikerad väg. Vägtappt? Om haren for över vägen eller vad som hände får vi aldrig veta, för vid den vägen får inte Urax stanna kvar och leta. Vi kopplar för dagen. Vi åkte hem, tog lunch. Efter lunch när Utter la sig för att sova passade vi på. Tog Ruff med oss för att gå av en rådjurssåt. Såg genat på Ruff att här är eller har det nyss varit djur. Släpper och han far iväg som en kanonkula och spårar. Det snurrar på bra inne i såten Jag hinner tänka att rådjuren har nog lämnat området, för Ruff hade gått av nästan hela såten med fart och iver utan upptag. Så kom det upptag och att det var rådjur var det ingen tvekan om. Fort gick det och snabbt ut på lägdan där PO stod, pang! Härligt Ruff, det är gott med rådjur. Ur skogen hade kommit två20131031 025 djur, så när Ruff konstaterade att ett var skjutit tog han på det som fortfarande löpte. Ruff ville driva mer! Det bar i väg ganska långt och Ruff som stannat upp vid skottplatsen var en bra bit efter men hakade förstås på. Vi fick förflytta oss med bil och kunde då också höra lite av drevet som slutade med att Ruff släppte och vi kopplade. Bra jobbat av Ruff och vilken tur att skytten stod rätt placerad!

 

20131031 017Givetvis hämtade vi Utter, som aldrig märkt att vi varit borta, innan vi tog hand om rådjuret. Jag släppte honom 7, 8 m från och han börjar nosa och söka. Först när han kom fram till rådjuret stelnade han till, men det blev bara i två sekunder, sen tog han ett rejält tag ingen tvekan där inte. Härliga takter av lilla Utter!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.