Säsongens sista rådjursjakt

IMG_8013Årets sista rådjursjakt kunde inte sluta bättre! Och det mesta tillskriver jag mina fantastiska hundar. Ruff hur säker som helst och unga Utter som verkligen fått vara med och utvecklats. Känns bra han kommer nog att kunna axla ansvaret när den tiden kommer. I dag några plusgrader och vindstilla, tillsammans med en jaktkompis åkte vi ut för sista släppet. Ruff & Utter var genast med på noterna som även i dag fick jobba tillsammans. (Hemma blev, en supersur Urax, men nu stundar stövarjakt för hela slanten.) Hudarna släpps för sök, Ruff drar i väg efter spår och efter 500 m kommer upptaget. Utter var först lite tveksam men när han hörde skallet hakade han på och hjälpte till att driva fram djuret till ett lyckat avslut.Träffade några andra jaktkamrater, det blev tal om dagens och höstens jakt. Vi har verkligen haft tur med våra hundar, sa jag. Och fick till svar -” Tur nog är det mer än så, ni har ju så duktiga hundar och har både erfarenhet & kunskap” – Tack! Visst blir man glad av att höra sånt. I jakt & hundvärden förekommer det så mycket avundsjuka och skitsnack. Nåväl allt detta prat får stå för dom som sprider ut lögner och elakheter. Jag/vi  känner våra hundar och vet vad både dom och vi har gjort och kan. Men jag tycker i alla fall att vi har haft TUR!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Säsongens sista rådjursjakt

 1. Peter J skriver:

  Gott slut och Gott Nytt År!
  Roligt att det gått så bra!
  Tur att era hundar hamnade hos
  Rätt husse o matte!!

 2. Frida W skriver:

  Tur, lite. Bra linjer och lite tur ger bra grundmaterial. Men till största del ska det tränas, förvaltas och engageras i hundarna. Varje dag. Er erfarenhet, tålamod och era kunskaper gör att era hundar är fantastiska!

 3. Britta Lindgren skriver:

  Tack! Och Gott Nytt År till er också.
  Rätt husse & matte precis som Skoja!!!

 4. Britta Lindgren skriver:

  Tack Frida!
  Du har ju en fantastisk del i det hela/ Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.