Urax 3:a i Europa Pokalen!

 Europa Pokalen 2015 i San Marino – Liljaskogens Urax tar brons!
IMG_8203Fantastiskt! Men bäst av allt Urax kom med oss hem! Vilken upplevelse för både oss och Urax. Det har varit trevliga, härliga och spännande dagar. Flygresan tog Urax med ro, han är lugn och trygg men man vet ju aldrig. Apropå flygresan, i Amsterdam där vi mellanlandade var pausen över 2 tim, och då tar flygpersonalen ut och rastar hundar. Vi IMG_8211stod där i 2tim och 10 min så Urax rastades till en nätt summa av 150 euro! ( Men det är han ju värd!) När vi landade i Bologna väntade en minibuss som tog oss till San Marino. Körde gjorde vår lagledare Curt-Christer Gustafsson, som tog oss som Janne Långben på julafton till och från ”lugnt & säkert”! Väl framme fick vi tid att se och njuta av San Marino – vackert. Bra boende, goda 4 rätters middagar och många trevliga IMG_8244människor. Fredag med veterinärbesiktning, lottning av domare, provrutor och inte minst invigningen. Invigningen var pampig, mycket folk och om jag hade förstått något av vad som sas hade jag säkert lärt mej något om platsen också. Nu är vi i San Marino, Italien och där pratar man italienska, punkt! Men det var pampigt när vi tågade in med svenska flaggan till toner av IMG_8256vår nationalsång. Vi lottades till en provruta i Italien, Ca`Rignano (Fano) ca 1,5 tim bilfärd från hotellet. Vägvisare som endast talade italienska, en tysk domare Heinz Vogt (som bara talade tyska och knappt förstod engelska) och domare nr 2 Assunta Villa Maria från Italien ( som bara talade italienska och förstod inte engelska!) Som ni förstår så var det ganska komiskt när vi IMG_8258skulle kommunicera, det gick och ledde till många skratt! Framme vid provrutan, en vinodling och Urax släpps för sök. Trots denna ovana miljö, öppna odlade marker (som så här års mest bestod av lera) vingårdar och full storm startade Urax sitt sökarbete med samma lust och iver som han gör här hemma. Han reste 5 harar under dagen, tyvärr var det omöjligt att höra några längre stunder pga kraftig blåst och kuperad IMG_8270terräng. Vi kunde se på pejlen att hans drevtider var betydlig längre än vad som kunde höras. Men så fort drevet kom ut på dom öppna fälten blåste dofterna bort och  omöjligt att hålla i. Trots detta – Urax jobbade på med stor iver hela provtiden, kom förbi och höll kontakt. Han sökte också förbi en hjord med ca 15 hjortar utan att ens notera deras närvaro. Han provade på att driva en räv men bröt omg. då vi kallade in. När vi blev ombedda att kalla in fungerade det! Efter avslutat prov hade vi inte en aning om hur våra domare bedömde hans arbete, men vi kände oss ändå nöjda med vad Urax visat. IMG_8283När det senare på em. var klart att Urax slutade på 3:e plats blev vi bara hur glada och nöjda som helst. 1:a kom en Luzernstövare från Schweiz, 2:a Slagstigens Milla, Drever från Sverige. Det gick bra för Sverige! Känslan av att få gå fram vid prisutdelningen och ta emot Urax 3:e pris kändes overkligt men helt underbart. Stolt och supernöjd – Urax vilken stövare! Mycket mer finns att berätta om dessa dagar men det får jag väl spara tills jag skriver mina memoarer!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.