Släpp 49

IMG_9136Då var det nästan barmark igen och dax för släpp 49. Det har varit plusgrader hela sista dygnet så vi vågade släppa Urax i dag, det var hyfsat före, backen hade mjuknat.     Släpp 49 – Mulet, svag vind, plus 1, klockan 08.20 åker kopplet av. Urax kommer på slag 08.55 och reser haren 09.26. Haren buktar trångt och ”färgar gps:en röd” dessutom håller dom till ca 1 km bort på grannens mark. Men njuta drev får vi ju ändå göra! Till 10.30 flyter det på sen varvas det med små tappter och hackande drev. Strax efter 11.00 tar drever fart igen i 20 min. Sen blir det tappter varvat med hackande drev igen. Känns som haren har rejält försprång och går dessutom i samma löpor. Blir aldrig  rickigt tappt men när klockan går mot 12 börjar vi prata om att avsluta för dagen, Urax var av en helt annan uppfattning. Vi brukar kunna kalla in men i dag var han ”döv”. Vi tog bilen för att komma närmare, nu var han bara 200 m från oss så vi skulle bara vissla,  då blir det påstick och rejält med ”harkontakt” igen! Suck, nu hade det börjat regna också. 13.07 kopplas han på löpan han driver inte just då verkar som dofterna blivit svagare med regnet. Så satte vi punkt för ännu en jaktdag med Urax där han bjöd på bra och spännande ”underhållning”. Även om han aldrig hade dötappt så räcker inte tiden till ett första pris, men han kämpade väl och drog ihop ca 110 min.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.