Rådjursjakt & Släpp 35

I dag har vi släpp Utter på rådjur, vår lilla kämpe! Som han jobbar och som han driver! In i första såten upptag efter bara några minuter. Lång och härligt drev som bar i väg lågnt bort från oss skyttar. Utter håller i ca 1 tim innan han släpper. vi tar då bilen för att genskjuta honom . Drevet har passerat flera trafikerade väga så det känns onödigt att han ska bakspåra där. Ny såt, nytt släpp och nytt upptag. Ett härlig drev där vi kan höra ganska mycket av Utter innan även det drar i väg åt helt fel håll. Även detta håller han i närmare 1 timme innan han släpper och kommer tillbaka. Vi prövar också en tredje såt, en liten men den var tom. Avslutar dagens jakt nöjda över Utters insats. Tror även att Utter är nöjd med 23 km i dom små benen!

Släpp 36: I går var PO ute med Seger, det var 4 minus, halvklart och lugnt. Dagen bjöd på två drev ca 50 min på varje hare. Första drevet gick bra tills det blev slut och sen dötappt på väg. På andra haren hade han några härliga påstick och drevet buktade stort. Här fick Seger inte gå riktigt tappttiden ut enligt PO, som då hade full fokus på att koppla och avbryta för dagen. Men dom hade en härlig dag i skogen (som om jag inte förstod det) tillägger PO!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.